Forskellen på lasertonere og blækpatroner

En printer er ikke bare en printer, og der er forskel på blækpatroner og lasertoner. Selvom folk ofte tror at det har noget med selve blækpatronerne at gøre, handler det også funktionerne, der adskiller en laserkopimaskine og en blækkopimaskine. Nedenfor kan du læse mere om forskellen på laser- og blæktonere så du ikke får købt noget forkert ind.

Lasertoner

En lasertoner adskiller sig først og fremmest fra en blækpatron, da den ikke består af flydende blæk men blæk i pulverform. Pulveret farver meget og bliver ikke overført til papiret på samme måde som almindelig blæk fra blækpatroner bliver det. En lasertoner fungerer nemlig ved at blækpulveret overføres til en rulle, der printes på papir ved elektrisk ladning. Det overføres altså til papiret ved varmeudviklingen som laseren genererer.

Det betyder også, at der er en begrænsning i forhold til laserprintere, da det ikke er alle papirtyper, der tåler varmeudviklingen de skaber. Det gælder for eksempel fotopapir og andre specielle papirtyper.

En fordel ved lasertoner og laserkopimaskiner er den avancerede teknologi, der betyder, at printeren ved hjælp af laser toner kan printe hurtigere sammenlignet med blækpatroner. Derudover behøves man heller ikke at skifte toner så ofte, da lasertonere har en langt højere kapacitet.

Blæktoner


En af de væsentlige forskelle på laser- og blæktonere er altså, at blæktonere består af flydende blæk, der overføres til papiret via dyser. Det giver mulighed for forskellige dråbestørrelser og mængden af blæk kan variere alt efter funktionen, hvilket betyder, at nogle blæktonere og printere er bedst egnet til tekstprint mens andre er bedre til fotoprint.

Køb laser- og blæktonere her

Lyreco har et stort udvalg af kvalitets laser- og blæktonere til almindelige og industriprintere, hvorfor du har mulighed for at købe stort ind til virksomheden eller kontoret her.