Støjreducerende headset gavner medarbejdere i storrumskontorer

Det er ikke alle, der er lige glade for de åbne storrumskontorer. Selvom de kan have meget at tilbyde en arbejdsplads med hensyn til produktivitet og selskabelighed, er der stadig en række udfordringer. En af disse udfordringer er støj, da der naturligvis vil være mere larm, når flere mennesker sidder sammen i et stort rum. Støj kan dog hurtigt blive den største hindring for en produktiv og behagelig arbejdsdag. Derfor kan støjreducerende headset til bordtelefoner være en rigtig god investering, hvis man igen ønsker at finde tilbage til den produktive arbejdsgang og det det gode sammenhold på arbejdspladsen.

En god men fejlslået intention

Intentionen med åbne kontorer var, at de skulle skabe positive og dramatiske ændringer i den måde, medarbejderne arbejder og interagerer med hinanden på. Og det er vel også rigtigt nok, at storrumskontorer kan fremme samarbejde og kammeratskab blandt medarbejdere, men med mere samarbejde kommer mere snak. Med mere snak kommer flere distraktioner, og med flere distraktioner daler produktiviteten.

Når produktiviteten daler, kan det også være med til et skabe et mere stresset arbejdsmiljø, hvilket selvfølgelig ikke var intentionen med åbne kontorer. Tag ikke fejl – den åbne grundplan begyndte med gode intentioner, men som det har vist sig, er folk mere tilbøjelige til at klage over støjgener i åbne kontorer end på “traditionelle” arbejdspladser, og de finder overskydende støj til skade for deres produktivitet.

Det betyder dog ikke, at storrumskontorer er dømt helt ude og, at vi skal tilbage til de traditionelle kontorer for at bevare produktiviteten. Støjreducerende headset til bordtelefoner kan nemlig være med til at reducere den støj, der er den største gene i åbne kontorer. Støjreducerende headsets har været en ting i lang tid, men Plantronics har udviklet støjreducerende headset til bordtelefoner med henblik på folk i storrumskontorer.

Ergotel forhandler forskellige kvalitets headset til bordbordtelefoner med støjreducerende funktioner, der kan gøre arbejdsgangen i åbne kontorer nemmere.