Bliv klogere på cloud-fænomenet

Mange har nok hørt om cloud. Men hvad er det? Hvad kan det? Og hvorfor er det så aktuelt i dag? I denne artikel gør vi dig meget klogere på tjenesterne, som de seneste år har vist sig at være førende som datacenter.

Hvad er cloud?

Det lyder underligt, og det er også et lidt sjovt navn. Men cloud dækker over betegnelsen for alle de backup-tjenester, du finder online. Nogle af de mest kendte er iCloud og Google Drive. Det hedder cloud, fordi backup-tjenester anses som en form for sky, hvor du kan smide alt dit materiale op og gemme det. Her ligger det trygt og sikkert i tilfælde af, at der sker noget med den originale fil. Derfor er cloud din backup-service.

Den store fordel ved cloud

Cloud har den fordel, at du kan gemme alt dit materiale der. I tilfælde af en computer, der står af eller en lokation, hvor der ikke er tilgang til din egen maskine, kan du logge på din cloud-enhed og finde dit gemte materiale. Derfor ligger det altid på en online konto efter eget ønske. Af den grund er en harddisk også unødvendig i dag. Du har alt, du har gemt, online.

Cloud er kommet for at blive

I en digitaliseret hverdag, hvor det ene elektroniske fænomen efter det andet vinder frem, er cloud kommet for at blive. Det er nemt og smart, og alle de store tjenester har en cloud-service. Det gælder f.eks. Apple, Google og Microsoft. Dertil findes der kendte alternativer som Dropbox. Derfor er cloud fremtiden, og det er også din mulighed for at sove trygt om natten, velvidende at dine filer ligger trygt på nettet.

Hvad med privatlivspolitik?

Et af de store spørgsmål er, hvor sikre dine filer er, når de ligger på en cloud-tjeneste. Google Drive og Dropbox gemmer begge dine dokumenter på amerikanske servere, hvor privatlivspolitikken ikke er så streng som i Danmark. Derfor vinder en cloud-tjeneste som Onlime også meget på at have norske servere, hvor der er strenge regler for tilgang. Hvor vigtigt dette aspekt er for dig som forbruger, skal du selv gøre op.