Cloud er uundværlig i fremtidens infrastruktur

Udviklingen på IT-området har gået stærkt lige siden 1980´erne, da de første PC´ere kom på markedet og kom ind i de private hjem og virksomheder. Førhen var IT blot en stor computer i større virksomheder med en række små terminaler tilknyttet, mens de mere intelligente PC´er samt internettet har skabt en ny form for infrastruktur.

Før internettets tid var computere forbundet internt med et intranet, hvilket dog stadigt anvendes visse steder, da intranet jo ikke kan hackes udefra, hvis de er afskåret fra det offentlige internet. For størstedelen af firmaer og private, så vil fænomenet cloud være en vigtig del i fremtidens infrastruktur, da cloud løsninger er nemme, fleksible, billige og giver masser af fordele.

Hvad er fordelene med cloud løsninger?

Cloud er et relativt nyt begreb, der består af en cloud udbyder, der tilbyder lagerplads samt afvikling af programmer og hjemmesider på en cloud server. Cloud computing er afhængig af deling af ressourcer for at opnå sammenhæng og stordriftsfordele. Ved at anvende cloud løsninger kan en virksomhed helt undgå eller minimere deres IT-infrastrukturomkostninger.

Cloud computing gør det muligt for virksomhederne at få deres applikationer hurtigere, med bedre håndterbarhed og med mindre vedligeholdelse, og det gør det muligt at tilpasse ressourcerne hurtigere for at kundernes efterspørgsel.

Hvis du ikke har et cloud abonnement, så skal du selv have lagerplads nok, samt du skal selv sørge for regelmæssig backup, samt du kan risikere et IT nedbrud, hvor dine data kan mistes. Mange virksomheder i dag kan nu nøjes med små kvikke computere, der via internettet er forbundet til et virtuelt lager på nettet hos cloud udbyderen, og virksomheden kan her afvikle deres programmer, der af cloud udbyderen er sikret mod backup, virusangreb og nedbrud.

Fremtidens infrastruktur bliver hybrid

IT eksperterne er alle enige om, at fremtidens IT-infrastruktur omfatter cloud løsninger i et vist omfang, selvom man stadig har brug for IT kraft i virksomheden. Serveren kan ofte helt undværes nu, da alt det vitale ligger i skyen hos cloud udbyderen.

Ved hjælp af individuelle login kan medarbejderne nu få adgang til deres relevante data, uanset hvor medarbejderen befinder, idet der blot kræves internetadgang. Virksomhederne kan derfor outsource en stor del af IT-opgaverne, og it-afdelingens fornemste opgave i dag er at agere mægler mellem interne og eksterne løsninger for at skabe en samlet it-infrastruktur, der skaber værdi i forretningen.

Firmaer kan kontakte Atea omkring en fremtidssikker cloud løsning, da Atea er Danmarks foretrukne leverandør af it-infrastruktur.