Online backup: Derfor skal du gemme i skyen

Hvis du ikke allerede er bekendt med at lave cloud backup, så er det nu, du skal spidse ører. I disse år er der nemlig ikke bare tale om en stigende tendens, men et reelt boom, når det gælder online backup. Det er ganske enkelt enormt populært at gemme data på denne måde.

Er du endnu ikke hoppet med på vognen, kan du læse med her og blive klogere på fordelene ved at lave backup i skyen.

Hvad betyder det at gemme i “skyen”?

Hvis det er første gang, du hører, at du skal gemme i “skyen”, kan det helt sikkert lyde lidt skørt. Men det er heldigvis ikke spor svært i virkeligheden.

At gemme i skyen eller i en cloud handler om at lave online backup. Derfor vil du ikke længere have masser af data liggende direkte på din computer eller på en fysisk ekstern harddisk.

Der er flere grunde til, at det er smart at skifte til denne nye facon. Hvis du ikke kender dem, så kommer de her.

Fordelene ved at lave online backup

Nu hvor så mange mennesker er begyndt at lave backup online, må der selvfølgelig være fordele. Og det kan der være noget om.

Vælger du at gemme din data online, kan du spare masser af plads på computeren. Der frigives deraf masser af ressourcer på din PC, hvilket kan betyde, at du får bedre hastighed. Din brugeroplevelse i det daglige kan derfor optimeres betydeligt, hvilket for mange kommer som en overraskelse.

Herudover er der også det enkle argument, at det ganske enkelt fungerer rigtigt godt at gemme online. Du kan bl.a. lave backup automatisk hele tiden, så du aldrig igen skal være bange for at miste værdifulde filer eller arbejde, som du sidder med lige nu.

I øvrigt kan du tilgå dine filer i skyen fra flere computere. Du er altså ikke afhængig af at bruge den samme computer, ligesom du ikke behøver at have din eksterne harddisk hos dig, før du kan finde de forskellige filer. Du bliver dermed fleksibel i hele verden, hvilket mange sætter pris på, da det skaber sikkerhed og tryghed i dagligdagen.