Strategisk anvendelse af cloud-løsninger

Cloud-løsninger er et område i utrolig vækst, hvilket det vil fortsætte med at være, da man ved at gemme sine vigtige data ved hjælp af cloud-løsninger ikke længere er så udsat for ondsindede virusangreb, ransomware og almindelige IT-nedbrud i firmaet. Firmaets vigtige data er altid gemt sikkert i skyen, således man altid kan få adgang til disse fra en vilkårlig enhed med blot de rette passwords. Det er relativt nemt og billigt at anskaffe sig en cloud-løsning, så derfor bør man kende til og anvende cloud-løsninger, så vidt muligt, da disse har få ulemper og mange fordele.

Fordele ved cloud-løsninger

Cloud-løsninger koster et månedligt gebyr, hvilket reelt er den eneste ulempe, mens resten er fordele. Gebyrets størrelse afhænger af udbyderen samt størrelsen af firmaets datamængde, men der er ofte tale om få tusinde kr. om året for en cloud backup løsning. Man kan spare backup kopier på både DVD diske samt harddiske, da en backup i skyen er meget sikker, da der her tages ekstra backup hele tiden, således disse data hverken kan brænde, få vandskade eller stjæles.

Man sparer derfor både arbejdstid og backupudstyr, hvilket normalt også kan koste flere tusinde kr. om året. Cloud-løsninger er også uafhængige af en person, således alle med den rette autorisation kan få adgang til firmaets data, hvilket gør adgang til data fleksibelt og sikkert. Både til små og større IT-projekter kan cloud-løsninger anvendes både som server til hosting af hjemmeside samt backup, og derfor er cloud en væsentlig del af firmaets IT infrastruktur. Kort sagt egner cloud-løsninger sig både til at håndtere:

  • Hjemmesider.
  • Firmaets mail server.
  • Vigtige dokumenter.
  • Vigtige billeder.
  • Øvrige software pakker.

Find en god partner til online cloud-løsninger

Mange firmaer leder derfor i øjeblikket efter kompetente og lokale firmaer, der kan hjælpe til med at give firmaet en sikker indføring til anvendelse af cloud-løsninger fremover. Et godt valg kunne være CBCIT, da dette er en landsdækkende kæde af IT-butikker, der har mere end 20 års erfaring med hensyn til salg og support af IT-udstyr og software. Man kan læse mere om cloud-løsninger hos CBCIT- hjemmesiden, hvor man også kan finde nærmeste forhandler. Her kan man starte med at få grundig rådgivning om, hvilken løsning der kan være mest passende til netop jeres virksomhed. Uanset hvad vil man med cloud-løsninger kunne få sikret sine data effektivt og sikkert, og man vil kunne slippe for omkostninger til indkøb og vedligeholdelse af IT-udstyr.