Fordele og ulemper ved cloud backup

I de senere år er både virksomheder og private i stigende grad gået over til at anvende cload løsninger, hvor de ofte kan spare deres dyre server løsning og nu afvikle deres egen hjemmeside samt have cloud backup i skyen.

Cloud backup er blevet utroligt populært, fordi det er så nemt, billigt og sikkert at anvende. Fordelene ved cloud backup er store, mens ulemperne er små, og i det følgende gennemgås mulighederne, så du måske også vil overveje cloud backup i fremtiden.

Hvad er cloud backup?

En cloud løsning er, når man tegner et abonnement hos en cloud udbyder, hvorfra du både kan afvikle din hjemmeside, men også have en backup af alle dine vigtige data. Cloud udbyderen er normalt et stort og anerkendt firma, som de fleste har tillid til, da du så via internettet kan tilgå dine data eller hjemmeside fra din telefon, tablet eller computer, uanset hvor du befinder dig i verden.

Du skal blot anvende et unikt login og password for at få adgang til dine data, og så er de hos udbyderen sikret mod både brand, vandskade og tyveri. Det er relativt billigt at have sine data i skyen med en cloud løsning, så derfor er cloud backup et glimrende alternativ til dyre og tidskrævende backup processorer med eksterne harddiske, servere og DVD-skiver.

Udbyderen sørger for en høj grad af kryptering, således dine data er sikre og kun kan tilgås af dig, der er i besiddelse af dine unikke adgangskoder.

Find en god cloud partner

Der findes enkelte gratis tjenester, der tilbyder cloud backup, men ofte får man kun meget lidt plads i skyen, da det jo altid koster et fast beløb at have adgang til cloud udbyderens service. De forskellige cloud firmaer arbejder ud fra samme koncept og nogenlunde samme software, så den afgørende forskel på dem er priserne samt deres troværdighed.

Du bør derfor ikke vælge den billigste cloud backup løsning, hvis firmaet er ukendt og svært at danne sig et indtryk af. Du kan hente professionel hjælp til cloud backup hos Atea, der er størst på området for cloud backup i Skandinavien. En ulempe ved cloud backup er, at du dels skal have internetadgang for at få fat i dine data, samt du ikke har nogen garanti for, om cloud firmaet eksisterer om nogle år.

Hvis du blot vælger en troværdi cloud backup partner, så bør du til gengæld få masser af fordele, da du her på en nem og hurtig måde altid kan få adgang til dine data.