Cloud-baseret IT-sikkerhed

Cloud er en fællesbetegnelse for en række net-baserede løsninger, idet man ved hjælp af en internetforbindelse både kan have lagerplads i skyen, som jo er ideel til sikkerhedskopiering, da dataene ikke kan gå tabt på grund af vandskade, brand, tyveri eller slitage. Desuden kan man få et arbejdsområde i skyen, som flere projektmedarbejdere kan arbejde med på samme tid, da man kan deles om dataene efter behov. Derved er det nemmere og hurtige at samarbejde på et projekt, så dette anvendes flittigt på mange skoler men også i offentligt regi samt i de fleste private virksomheder.

De mest kendte cloud-løsninger

Selv mange private anvender i dag en cloud-løsning til deres data, idet firmaer som disse har en billig eller endda helt gratis cloud-løsning:

  • Dropbox
  • Microsoft OneDrive
  • Google Drive
  • Microsoft Office 365

Der findes mange flere leverandører af cloud-baserede løsninger på markedet, og de har alle grundlæggende de samme egenskaber, hvorimod pris og kapacitet kan variere en del på de forskellige produkter blandt leverandørerne.

Derfor bør man vælge en cloud-baseret IT-løsning

Det er både billigere, mere bekvemt samt mere sikkert at anvende en cloud-baseret løsning til håndtering af vigtige data, og dette har de fleste firmaer allerede opdaget, så derfor er cloud-løsninger i dag meget udbredte og til yderst fornuftige priser da der jo er stor konkurrence mellem kunderne. Man hoster jo kundernes data på samme måde som en hjemmeside, så der er reelt tale om, at dataene er flyttet til et sikkert sted, hvor de er placeret side om side med mange andre firmaers data, og leverandøren af cloud-servicen har kun til opgave at jævnligt foretage sikkerhedskopiering, således kunderne altid kan få adgang til deres oplysninger.

Man har kort sagt outsourcet dataene til et slags lagerhotel i skyen. Dette er reelt en billig og risikofri måde at håndtere sine data på, så derfor er dette meget udbredt, og tendensen er stærkt stigende, da dette kan anvendes i utrolig mange sammenhænge. Virksomheden bør blot sikre sig forinden, at det foregår på passende vis gennem et anerkendt firma, således firmaets data altid er i trygge hænder. De fleste firmaer har i forvejen en serviceaftale med et IT-firma, der klarer support og vedligeholdelse af firmaets data, og de anbefaler som regel også en supplerende sikkerhedsbackup i skyen til firmaern