Sådan gør du din arbejdsplads mere ergonomisk korrekt

Vi tilbringer mange timer på arbejdet hver eneste uge. Mange af os sidder dagligt ved en computerskærm, og det kan være hårdt for kroppen. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tage dig af led, ryg og nakke i hverdagen.

Din krop skal holde mange år endnu, og derfor er det vigtigt, at du passer godt på den.

Sørg for at bruge en god mus

Hvis du sidder med hånden på musen hele dagen, er det vigtigt, du vælger en, der er god for din hånd – ergonomisk.

Teknologigiganten Logitech laver ergonomiske computermus, som er designet specielt til at passe på håndled, finger og led. Her kan du både få den klassiske mus, men også vertikale mus er en mulighed.

Indstil din skærm korrekt

For at beskytte nakke og holdning, er det godt med en skærm, der ikke kræver, du skal anstrenge dig for meget. En justerbar skærm i både højde, vinkel og side er perfekt, så du kan tilpasse den din stilling i løbet af arbejdsdagen.

En god skærm skal også give et godt lys, så du ikke får helt firkantede øjne. Men det er en helt anden snak.

Dit skrivebord skal kunne justeres

Skrivebordet er den største del af dit kontor. Det er her, du har dine ting. Det er det, du læner dig op ad. Det er sådan set det vigtigste. Et hæve-sænke bord er en fantastisk løsning, hvis du bliver rastløs i løbet af dagen.

At rejse sig op i et kvarter ad gangen nogle gange om dagen kan gøre en markant forskel for din holdning, ryg, nakke, arme, ben og led generelt.

Fodstøtten kan være en ekstra hjælp

Denne er (desværre) ikke noget, alle har adgang til. Men en fodstøtte kan være en rar aflastning for ankler og fødder, som bliver trætte og stive i løbet af dagen. Det kan være rart for også resten af benene, at de bliver hævet lidt.