Strukturen i et moderne kassesystem

De fleste typer virksomheder har et udsalgssted af deres varer, hvor kunderne betaler varen kontant eller med kort. Kunden får så enten en faktura eller en kassebon som kvittering på købet. Til dette formål er der brug for et kassesystem, der kan opfylde virksomhedens krav og behov. I gamle dage bestod et kassesystem mest af et kasseapparat, der kunne udskrive beløbenes priser, og sidenhen kom der så tekster på varerne på kassebonen.

Så kom der stregkodescannere til, som gjorde det nemt for ekspedienten at få varen ind i systemet, og der kom også fordele af, at varelageret dermed automatisk kunne opdateres og eventuelt genbestille de varer, som butikken ikke har tilstrækkeligt af på lageret. Et moderne kassesystem bør desuden have et tydeligt display, således kunden kan følge med i hver indtastning, og endeligt bør systemet kunne tage imod betalingskort og eventuelt mobile betalingsløsninger. Moderne kassesystem kaldes også for POS, der står for Point of Sale.

Hvordan fungerer et kassesystem?

Når kunden har fundet sine varer i butikken, går man til kassen, hvor man foretager betaling og får en kvittering samt garantibevis på sine køb. Det hele ordnes med et moderne integreret kassesystem, der kan håndtere både kort men også kontanthandler. Systemet er forbundet til butikkens intranet og internet, så det er muligt på kontorets administration at se et opdateret overblik over varesalget og lagerstatus. Du bør derfor sikre dig et moderne og velfungere kassesystem, der opfylder alle dine krav, hvis du har brug for et nyt kassesystem. Måske kan du nøjes med lidt mindre systemer, men de fleste butikker har brug for disse POS funktioner:

  • Pengeskuffe til mønter og sedler.
  • Stregkodescanner
  • Fakturaprinter eller kassebon.
  • Kundedisplay.
  • Kortlæser.
  • Tastatur eller trykfølsom skærm.

Hvor kan jeg finde ud af mere om kassesystemer?

Før du investerer mange penge i et kassesystem, bør du kende til udvalget på markedet samt dine valgmuligheder. Det er nemmest at gå online på nettet og se udvalget hos de store webshops, der har et bredt udvalg med modeller til både små samt større butikker. Du vil derfor kunne finde et moderne kassesystem hos Delfi Technologies, da denne webshop netop har specialiseret sig i at levere disse typer enheder til firmaer og butikker. Du har endda flere fordele ved at handle online, da du her dels finder et bredt udvalg men også finder mere konkurrencedygtige priser end hos den lokale forhandler af butiksudstyr. Det skyldes jo, at en webshop har væsentligt lavere omkostninger til driften i form af personale og husleje. Det er tilmed hurtigt og nemt at handle online, og så er det samtidigt sikkert for dig, da du altid har 14 dages fuld returret, hvis dit køb ikke indfrir dine forventninger og behov.