3 måder at sikre, du ikke mister dine filer

I en moderne tid er det nødvendigt med online backup, så du ikke mister vigtige filer. Det kan imidlertid være en udfordring at sætte sig ind i, hvilke metoder der er til dette. Her får du 3 muligheder, så du kan bruge teknologien til at sikre nogle af dine allervigtigste ting.

USB-stik

Et USB-stik er et af de nemmeste valg til dig, som måske ikke har den største tekniske kunnen. Et USB-stik er i den billigere ende af løsninger. Du har den ved hånden, og den er lige til at bruge. USB-stikket skal sådan set bare indsættes i din enhed, typisk en computer, og på den har du plads til lidt forskelligt.

En vigtig ting at være obs på er, at USB-stik ikke har uendelige mængder plads. Derfor er det også vigtigt, at du køber et stik med plads nok til de filer, du vil putte derpå – du kan selvfølgelig også bare købe nogle flere stik. Et typisk USB-stik har plads til alt mellem 5 og 128 GB, og prisen følger med alt efter, hvor meget plads der er på stikket.

Ekstern harddisk

En anden mulighed er en ekstern harddisk. Harddisken minder utrolig meget om et USB-stik – det er bare i en mere heftig udgave. Harddisken koster typisk mere, men har til gengæld også ofte meget mere plads. En typisk størrelse kan være alt fra 1 til ca. 5 TB. Den eksterne harddisk er generelt meget større end et USB-stik, men ikke meget større end en typisk smart- eller iPhone. Disse harddiske har ofte et program, som du installerer, og på den måde hjælper computeren selv med at backe din computer up.

Backup i skyen

Tredje og sidste mulighed er at backe up i skyen via en internettjeneste eller et firma. På denne måde er det ikke dig, som står for opbevaringen af dine data. I stedet vil dine filer ligge sikkert oppe i skyen. Det er dog vigtigt at være omhyggelig, når du skal vælge, hvem du lader opbevare dine data.

I USA er lovgivningen ikke lige så sikker som i eksempelvis Norge, hvor landet har en meget bedre sikkerhed gennem deres lovgivning. Backup i skyen er typisk gratis indenfor de første 5 GB, men hvis du har brug for mere plads end dette, skal du højst sandsynligvis betale en pris for det. Undersøg dine muligheder, og find derfra ud af, hvad der fungerer bedst for dig.